STORYBANK

Pénzügyi verseny az általános és középiskolás osztályok számára!

Gyakorlatias pénzügyi ismeretek

Szórakozva tanulás

Kreatív feladatok

3 kategória

Értékes nyeremények

45 perc alatt elvégezhető

E-learning képzéseinknek köszönhetően most nemcsak diákjai pénzügyi ismereteit fejlesztheti, hanem akár 200.000 forintot is nyerhet a tananyaghoz kapcsolódó kreatív feladatok elvégzésével.

A StoryBank versenyt 3 kategóriában hirdetjük meg magyarországi iskolák számára:
– általános iskola alsó tagozat
– általános iskola felső tagozat
– középiskola.

Mindhárom kategóriában az alábbi díjazással,
amely osztályprogramokra vagy iskolai eszközökre fordítható:
1. helyezett: 200.000 Ft
2. helyezett: 150.000 Ft
3. helyezett: 100.000 Ft

Tekintse meg osztályával az évfolyamhoz tartozó e-learning tananyagokat!

A közös megtekintést követően a feladat egy plakát készítése az egyik e-learning tananyag alapján.

A plakát bármilyen rajzeszközzel elkészíthető, A3-as méretben!

 

Tekintse meg osztályával az évfolyamhoz tartozó e-learning tananyagokat!

A közös megtekintést követően a feladat egy rövid történet írása vagy képregény készítése az egyik e-learning tananyag alapján.

Képregény esetén kérjük, hogy ne csak képi, hanem szöveges tartalom is szerepeljen a pályamunkában. A képregény és a történet terjedelme is maximum 3 oldal.

.

Tekintse meg osztályával az évfolyamhoz tartozó e-learning tananyagokat!

A közös megtekintést követően a feladat egy rövid videó készítése az egyik e-learning tananyag alapján.

A videó hossza maximum 5 perc lehet. 

 

A versenyen a részvétel egyszerű!

  1. Adja le az osztály jelentkezését az oldal alján található űrlapon!
  2. Nézze meg az osztállyal közösen mindkét e-learning tananyagot!
  3. Készítse el az osztály az egyik e-learninget feldolgozó, korcsoportnak megfelelő feladatot!
  4. Küldje el a pályamunkát a storybank@otpfay.hu email-címre (iskola, város, osztály, pedagógus neve, e-mail címe, telefonszáma és a választott e-learning címének megadásával)! Egy osztály egy pályamunkát nyújthat be!

A VERSENY IDŐTARTAMA: 2024. FEBRUÁR 1. – ÁPRILIS 30.

 E-LEARNING TANANYAGOK:

1 – 2. évfolyam:

Állati pénzügyek

A modul során a diákok egy modern állatmesébe ágyazva ismerkedhetnek meg alapvető pénzügyi fogalmakkal a korosztályhoz illeszkedően. Olyan főbb témákkal találkoznak többek között, mint a cserekereskedelem, az árupénz és a jelenleg is használatos fizetőeszközök. Ehhez kapcsolódóan rálátást nyernek olyan további fogalmakra, mint a bankautomata, vagy épp a bankkártya. Ezek megismerését követően könnyebben megértik a bank, mint intézmény jelentőségét és fontosságát. A pénzügyi tudásanyag mesei környezetben való elhelyezése segíti a diákok figyelmének fenntartását, illetve a tartalom könnyebb feldolgozását, megértését. Az új ismeretek és témakörök mélyítését játékos interaktív feladatok teszik élményszerűvé.

Szorgalmas és rest leány: Pénzügyi alapfogalmak mesés feldolgozásban

Az e-learning tananyagban a diákok „A szorgalmas és a rest leány” című mesébe ágyazva ismerkednek meg olyan alapvető pénzügyi fogalmakkal, mint például a bevétel, a kiadás, illetve a zsebpénz.

5 – 8. évfolyam:

Digitális veszélyek, pénzügyi ragadozók

Az e-learning tananyag fő célja a pénzügyi visszaélések különböző formáinak bemutatása annak érdekében, hogy a diákok tájékozottságuk révén ne válhassanak pénzügyi ragadozók áldozatául. A tananyag a pénzügyi ragadozók különböző formáit, eszközeit tárja fel, különös hangsúlyt helyezve a hatékony kivédésre.

Gazdálkodás a pénzzel

Az e-learning tananyag által a diákok megismerkednek a tudatos pénzkezelés alapjaival, így többek között a családi költségvetés, a bevétel, a kiadás és a szükséglet fogalmával is. Tisztázásra kerül a megtakarítás fogalma, valamint az, hogy miért is jó, ha rendelkeznek pénzügyi tartalékkal. Ezen kívül a tanulók megtakarítási tippekkel is találkoznak a tananyagban, rálátást nyernek a takarékosság fogalmára, valamint számos modern fizetési megoldás is bemutatásra kerül számukra.

3 – 4. évfolyam:

Fizetőeszközök

Az e-learning tananyag által a diákok átfogó képet kapnak a ma használatos fizetőeszközökről. Megismerkednek többek között a készpénz fogalmával, valamint képet kapnak a bank szerepéről és jelentőségéről is. Emellett ismereteket szereznek különböző modern fizetési megoldásokról, mint például a PayPass és a mobilfizetés.

Mátyás király kérdése: Pénzügyi alapfogalmak mesés feldolgozásban

Az e-learning tananyagban a diákok a „Mátyás király kérdése” című mesébe ágyazva ismerkednek meg különböző alapvető pénzügyi fogalmakkal. Többek között olyan fogalmakkal találkoznak, mint a bevétel, a kiadás és a megtakarítás.

9 – 12. évfolyam:

Influenszerek és pénzügyek

A diákok az e-learning tananyag által megismerik, hogy mit jelent az influenszer kifejezés, illetve azt, hogyan lehet az influenszereket csoportosítani. A tanulók rálátást nyernek arra is, milyen tevékenységet végez egy influenszer, és milyen kereseti lehetőséget jelenthet ez. Végül pedig néhány összefüggés is bemutatásra kerül a pénzügyekkel és a tudatossággal kapcsolatban.

Környezetgazdálkodás

Az e-learning tananyag fő célja a környezetgazdálkodás, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés témáinak bemutatása a diákok számára, nagy hangsúlyt fektetve az egyéni felelősségre. Többek között olyan kérdéseket jár körbe a tananyag, hogy mit jelent az ökológiai lábnyom, valamint mit tehet az egyén a környezettudatosság jegyében.

További részleteket a hivatalos játékszabályzatban talál. 

Jelentkezés

Kérjük, hogy annyi űrlapot töltsön ki, ahány osztállyal részt szeretne venni a versenyen!