Pályaorientációs nap az iskolában

ingyenes

a csengetési rendhez igazított

interaktív

változatos tartalmak

A pályaorientációs nap nagyon meghatározó élmény és hatalmas segítség lehet a középiskolások számára. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a karriertervezés ne korlátozódjon a végzős évfolyamokra, hanem középiskolai évek alatt folyamatosan készítsük fel a tanulókat a továbbtanulásra és az életpályájuk megtervezésére.  A pályaorientációs nap megszervezésében, a program megalkotásában most mi is segítünk az iskoláknak, osztályfőnököknek.

A programhoz kapcsolódó tananyagok a pályaorientáció világának legfontosabb fogalmaival, gyakorlati részéivel ismertetik meg a diákokat. A készségek, képességek és a követelmények, elvárások ismerete is mind a tudatos pályaválasztást erősíti. Kitérünk számos gyakorlati információra, hasznos tippekre az önéletrajzírással, állásinterjúkra való felkészüléssel kapcsolatban is. 

Szervezési információk

Élőben közvetített, interaktív előadásokkal és önállóan is feldolgozható e-learning kurzusokkal készülünk a diákok számára. Mindkét tananyagtípusunk tanórára szabott, cc. 45 perc hosszúságú és csengetési rendhez is igazítható. 

A stream előadásokra elegendő időpontot egyeztetni velünk és kitöltenie egy jelentkezési lapot. 

Előadásaink Zoom felületen valósulnak meg, interaktív módon, játékos feladatokkal és korszerű, online oktatási platformok integrálásával. 

Az e-learning tananyagokat egy egyszerű regisztráció után érhetik el a Fáy Digitális Portálon. Egyéni feldolgozás esetén a diákok kapják meg a tananyagot, a pedagógusok pedig követhetik a haladási ütemet és lekérdezhetik a diákok eredményeit. De ezek a tananyagok is kivetíthetőek az osztályok számára, ilyenkor a diákok a pedagógussal közösen dolgozzák fel és beszélik át az ismereteket.

 

 9-12. évfolyamos diákoknak

Pályaorientáció, karrierkérdések

A modul a pályaorientáció világának legfontosabb fogalmaival, gyakorlati részéivel ismerteti meg a diákokat. A készségek, képességek és az egyes pályák követelményeinek ismerete is mind a tudatos pályaválasztást erősíti. A modul kitér számos gyakorlati információra, hasznos tippekre az önéletrajzírással, állásinterjúkra való felkészüléssel kapcsolatban is.

Gyakorlati tudnivalók a diákmunkáról

A modul fő célja, hogy a diákok új ismereteket szerezzenek a diákmunka világáról. Az oktatás során a diákok megismerkednek azzal, hogy ki és hogyan vállalhat diákmunkát, illetve milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy valaki már diákként is munkát vállalhasson. Többek között ismeretet szerezhetnek arról is, hogy mit jelent az iskolaszövetkezet fogalma, valamint milyen lépések vezetnek a diákmunkához azon keresztül.  Megismerkedhetnek a diákmunka szabályaival, mindezen kívül információkat szerezhetnek a munkabérről (nettó, bruttó munkabér), valamint ehhez kapcsolódóan az adózásról és az adóbevallásról. A modul során rálátást nyerhetnek a diákmunka nyújtotta előnyökre. Bővíthetik tudásukat a különböző befektetési formákat és azok tulajdonságait illetően.

11-12. évfolyamos diákoknak

Munkavállalói alapismeretek

Az előadás fő célja, hogy a diákok átfogó képet kapjanak a munka világáról és a munkavállalásról. A kezdő lépésektől, azaz az álláskereséstől kiindulva, egészen a munkaszerződés aláírásig új, komplex ismeretekkel bővíthetik a diákok a tudásukat. Az alapfogalmak tisztázása mellett nagy hangsúlyt kap a gyakorlati tudás elsajátítása is, hogy a diákok felkészültebben és tudatosabban kerülhessenek majd be a munkaerőpiacra.

Vállalkozói alapismeretek

A program során a diákok megtudhatják, hogyan lehet egy cég ötletét a valóságba átültetni. A modul többek között olyan témákat érint, amelyből kiderül, hogy az elképzelt vállalkozás vagy ötlet működőképes-e, érdemes-e a megvalósításra. Megismerkedhetnek az alapítással járó teendőkkel, adminisztrációs kötelezettségekkel, egy vállalkozás üzemeltetésének velejáróival.

Kinek?

Középiskolai tanulócsoportoknak, osztályoknak, intézményeknek a pedagóguson keresztül.

Hogyan?

A stream előadások a ZOOM alkalmazáson keresztül valósulnak meg, az online kurzusokat pedig az Alapítvány saját oktatási portálján érhetik el. Így az előadások könnyedén kivetíthetőek, beépíthetőek a tanórákba. 

Mikor?

Az előadásokra oktatásszervezőinkkel tudnak időpontot/időpontokat egyeztetni. Ezeket igyekszünk – a szabad helyek függvényében – teljesen Önökhöz, a csengetési rendhez igazítani.

Miért?

Különösen ajánljuk a pályaorientációs napra, projektnapokra, osztályfőnöki órákra. Egy időben több stream előadást is tudunk biztosítani párhuzamos osztályok vagy különböző évfolyamok számára. 

KAPCSOLATFELVÉTEL

A programhoz való csatlakozáshoz és további segítségért kérjük,
töltse ki az alábbi űrlapot!
Oktatásszervezőink készséggel válaszolnak kérdéseikre.