Pénzügyi edukációs mese-játék 

Interaktív, ZOOM előadás

40 perc, csengetéshez igazított

Ingyenesen elérhető

Korosztályra szabott

Népmesébe ágyazott gazdasági ismeretek

Fókuszban a pénzügyi tudatosság

Vegyen részt osztályával egy olyan online, interaktív meseelőadáson, ahol nemcsak a népmesék bölcsességeivel találkozhatnak a diákok, hanem pénzügyi – gazdasági ismereteik is bővülnek. Az előadás közben játékos feladatokat is kapnak a gyerekek, azaz aktív közreműködésükre is szükség lesz.

 

Az élőben közvetített Zoom előadások során trénereink cc. 40 percben adják át a választott, interaktív és prezentációs elemekkel színesített, népmesére épülő tananyagok tartalmát. A tanulók pedagógus irányításával és osztálytermi kivetítéssel követik a stream előadást, amelynek első része a népmese megtekintése, majd a látottakra épülő, interaktív feladatok közös megoldása.

Szervezési információk

A szervezési folyamat gyors és egyszerű!

 

  • Jelentkezzen a telefonszám megadásával az oktatas@otpfay.hu e-mail címen.

  • Oktatásszervező kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

  • Megküldjük e-mailben a jelentkezési lapot és a szervezési információkat.

  • Visszaigazoljuk az előadás pontos időpontját és a megvalósításhoz szükséges tudnivalókat.

  • A ZOOM előadásba való bekapcsolódáshoz szükség van egy laptopra, projektorra, hangszóróra és internetelérésre.

1-4. évfolyam: Holló Jankó

Az általános iskolák 1-4. évfolyamos diákjai számára ajánljuk a „Holló Jankó” című népmesén alapuló pénzügyi edukációs előadást, amely során a diákok alapvető pénzügyi fogalmakkal ismerkedhetnek meg. Többek között olyan fogalmakkal találkozhatnak, mint a bevétel, a kiadás, illetve ezekből kiindulva a megtakarítás fogalmára is rálátást nyernek. Az előadást követően, a program második részében pedig számos interaktív elem és játékos gyakorlat segíti a mese során megismert pénzügyi tudásanyag mélyítését.

5-8. évfolyam: A szegény ember és a kutya

Az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjai számára ajánljuk a „A szegény ember és a kutya” című magyar népmesén alapuló pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témájú edukációs előadást, amely során számos, alapvető pénzügyi fogalommal ismerkedhetnek meg a diákok. A központi témaként megjelenő hitel fogalmából kiindulva, többek között megismerkedhetnek a diákok a kockázat, a szerződés, a futamidő vagy akár a kamat fogalmával, működésével is. A meseelőadást követően, a program második részében olyan kvízekkel, játékos gyakorlatokkal találkozhatnak a diákok, amelyek visszautalnak a mesében elhangzottakra és mindeközben saját élményen keresztül mélyítésre kerül a megismert pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tudásanyag.

9-12. évfolyam: Az igazát kereső huszár

A középiskolás diákok számára ajánljuk az „Az igazát kereső huszár” című népmesén alapuló pénzügyi edukációs előadást. A program célja, hogy a diákok megismerkedjenek fontos, alapvető pénzügyi fogalmakkal, kifejezésekkel, ezzel előtérbe helyezve a pénzügyi tudatosság jelentőségét. Az előadás folyamán többek között tisztázásra kerül a megtakarítás, a háztartási napló fogalma, valamint arra is rálátást nyernek a diákok, hogy miért is fontos a pénzügyi tervezés, illetve a tudatos pénzgazdálkodás. Az előadás során megismert pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tudásanyag mélyítést pedig a játékos gyakorlatok, kvízek teszik lehetővé a szórakoztatva tanulás jegyében.

A szakmai tartalomfejlesztést, a (nép)mesék átdolgozását az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemmel közösen megvalósított,  az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében támogatott „Digital and Interactive Financial Literacy Tales” (FinLit Tales) elnevezésű projekt keretein belül végezték el. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

KAPCSOLATFELVÉTEL

A programhoz való csatlakozáshoz és további segítségért kérjük,
töltse ki az alábbi űrlapot!
Oktatásszervezőink készséggel válaszolnak kérdéseikre.