Pénzügyi edukációs mese-játék

Korosztályra szabott

Népmesébe ágyazott gazdasági ismeretek

Fókuszban a pénzügyi tudatosság

Vegyen részt osztályával egy olyan online, interaktív meseelőadáson, ahol nemcsak a népmesék bölcsességeivel találkozhatnak a diákok, hanem pénzügyi – gazdasági ismereteik is bővülnek. Az előadás közben játékos feladatokat is kapnak a gyerekek, azaz az aktív közreműködésre is szükség lesz.

Az élőben közvetített Zoom előadások során trénereink cc. 40 percben adják át a választott az interaktív és prezentációs elemekkel színesített tananyagok tartalmát. A pedagógus irányításával és osztálytermi kivetítéssel követik a tanulók a stream előadást.

Szervezési információk

A folyamat egyszerű és villámgyors!

• Jelentkezés az oktatas@otpfay.hu e-mail címen.
  • Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.
  • Mellékletként fog kapni egy jelentkezési lapot, melyet kitöltve szíveskedjen visszaküldeni.
  • Amire szükség van egy ZOOM hívásba való bekapcsolódáshoz: laptop, kivetítő, hangszóró, internet kapcsolat.
  • Várjuk szeretettel a megbeszélt időpontban az interaktív előadáson.
1-4. évfolyam: Holló Jankó

Az általános iskolák 1-4. évfolyamos diákjai számára ajánljuk a „Holló Jankó” című népmesén alapuló pénzügyi edukációs előadást, amely során a diákok alapvető pénzügyi fogalmakkal ismerkedhetnek meg. Többek között olyan fogalmakkal találkozhatnak, mint a bevétel, a kiadás, illetve ezekből kiindulva a megtakarítás fogalmára is rálátást nyernek. Az előadást követően, a program második részében pedig számos interaktív elem és játékos gyakorlat segíti a mese során megismert pénzügyi tudásanyag mélyítését.

5-8. évfolyam: A szegény ember és a kutya

Az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjai számára ajánljuk a „A szegény ember és a kutya” című magyar népmesén alapuló pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témájú edukációs előadást, amely során számos, alapvető pénzügyi fogalommal ismerkedhetnek meg a diákok. A központi témaként megjelenő hitel fogalmából kiindulva, többek között megismerkedhetnek a diákok a kockázat, a szerződés, a futamidő vagy akár a kamat fogalmával, működésével is. A meseelőadást követően, a program második részében olyan kvízekkel, játékos gyakorlatokkal találkozhatnak a diákok, amelyek visszautalnak a mesében elhangzottakra és mindeközben saját élményen keresztül mélyítésre kerül a megismert pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tudásanyag.

9-12. évfolyam: Az igazát kereső huszár

A középiskolás diákok számára ajánljuk az „Az igazát kereső huszár” című népmesén alapuló pénzügyi edukációs előadást. A program célja, hogy a diákok megismerkedjenek fontos, alapvető pénzügyi fogalmakkal, kifejezésekkel, ezzel előtérbe helyezve a pénzügyi tudatosság jelentőségét. Az előadás folyamán többek között tisztázásra kerül a megtakarítás, a háztartási napló fogalma, valamint arra is rálátást nyernek a diákok, hogy miért is fontos a pénzügyi tervezés, illetve a tudatos pénzgazdálkodás. Az előadás során megismert pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tudásanyag mélyítést pedig a játékos gyakorlatok, kvízek teszik lehetővé a szórakoztatva tanulás jegyében.

A szakmai tartalmakat az OTP Fáy András Alapítvány és a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem együttműködésével fejlesztette a HUSK
(Hungarian-Slovakian) projekt keretein belül.

KAPCSOLATFELVÉTEL

A programhoz való csatlakozáshoz és további segítségért kérjük,
töltse ki az alábbi űrlapot!
Oktatásszervezőink készséggel válaszolnak kérdéseikre.