Küldetésünk a pénzügyi és jövőtudatosság

Meggyőződésünk, hogy a fiatalokat meg kell tanítani a pénzügyi műveltségre, amely egy sikeres és boldog élet kulcsa lehet. Kiemelt feladatunknak tekintjük a gazdasági ismeretek fontosságának és előnyeinek népszerűsítését.
A komplex oktatási program korosztály szerint csoportosított
e-learning tartalmakat, élőben közvetített stream előadásokat és egy tanórán is alkalmazható, izgalmas, játékos eduappot is kínál.

Ingyenes

NAT elvárásaihoz igazított

Korosztályokra bontott

Interaktív

Pénzügyi szemléletformálás

Ismerkedjen meg a programmal!

A Fáy Digitális Oktatási Program ad otthont az egész évben elérhető, ingyenes, pénzügyi ismereteket és jövőtudatos gondolkodást fejlesztő  digitális tartalmainknak. A jövőtervezés szempontjából olyan fontos témákat fednek le tananyagaink, mint a pénzügyi-gazdasági szemléletformálás, karriertervezés és pályaorientáció, fenntarthatóság, médiatudatosság, Európai Uniós ismeretek. A mindennapi életben hasznosítható tananyagaink az alábbi 3 formában érhetőek el. Az ifjúsági digitális tananyagaink elvégzéséről tanúsítványt vagy igazolást nem állítunk ki.

Stream előadás

A stream előadások során trénereink élőben közvetítik cc. 40 percben a választott tananyag tartalmát, amelyet a tanulók saját eszközeikről (online oktatás esetén) és osztálytermi kivetítéssel is követhetnek ZOOM felületen.

– Interaktív

– Játékos online feladatok

– Órarendi időpontokhoz igazítható

– Előzetes időpontegyeztetést igényel

A stream előadások tartalmáról bővebben a Stream előadás kínálat menüpont alatt olvashat.

E-learning kurzus

Az e-learning tartalmak prezentációkkal, játékos tudásfelmérő tesztekkel, videós és interaktív modulokkal színesített tananyagok. Lehetővé teszik, hogy a pedagógusok a tanév során szabadon választott időpontban, változatos témákat dolgozzanak fel a diákjaikkal.

– Cc. 40 perces kurzusok

– Előzetes időpontegyeztetés nélkül

– Többször is felhasználható

– Bármikor kivetíthető

Az e-learning kurzusok tartalmáról bővebben a Tananyagok menüpont alatt olvashat.

Platypus Edu App

A Platypus – Galaktikus hajsza a pénz nyomában egy ingyenesen letölthető edukációs játék app, amelyben a felhasználók különböző pályákon haladva bővíthetik a pénzügyi és karriertervezéssel kapcsolatos ismereteiket.

Részletek

Az élményszerű tanuláson túl a diákok a játékban gyűjtött pontokkal egyénileg és csoportosan is licitálhatnak ajándékokra, illetve adományozási lehetőségekre a mobilapplikációhoz kapcsolódó weboldalon. A játék offline módban, mobiltelefonról és tabletről is elérhető.
www.platypus.hu

Kinek?

Általános és középiskolai tanulócsoportoknak, osztályoknak, intézményeknek  pedagóguson keresztüli eléréssel.

Mit?

Széles képzési tartalomkínálat. A cc. 40 perces, korosztály-specifikus tananyagok a szórakozva tanulás módszertanára épülnek.

Mikor?

Különösen ajánljuk tanórai keretek között osztályfőnöki órákra, projektnapokra, történelemóra kiegészítéseként, technika-háztartástan, természetismeret, testnevelés óra színesítéseként.

Miért?

A könnyen hozzáférhető, interaktív, változatos tartalmak a tanév során bármikor feldolgozhatóak.