A programról

Küldetésünk a pénzügyi tudatosság

Meggyőződésünk, hogy a fiatalokat meg kell tanítani a pénzügyi műveltségre, amely egy sikeres és boldog élet kulcsa lehet. Kiemelt feladatunknak tekintjük népszerűsíteni és terjeszteni a gazdasági ismeretek fontosságát és előnyeit.
A komplex oktatási program korosztály szerint csoportosított
e-learning tartalmakat, élő videós oktatási lehetőségeket és egy tanórán is alkalmazható, izgalmas mobilapplikációs játékot is kínál.

Ingyenes

NAT elvárásaihoz igazított

Korosztályokra bontott

Interaktív

Pénzügyi szemléletformálás

Kinek?

Általános és középiskolai tanulócsoportoknak, osztályoknak, intézményeknek a pedagóguson keresztül. A 16 év alatti egyéni felhasználók a szülők segítségével jelentkezhetnek.

Mit?

Pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és életvezetési témakörök online formában, cc. 45 percben. A tananyagok korosztályspecifikusak és a szórakozva tanulás módszertanára épülnek.

Mikor?

Az előre felvett e-learning kurzusok folyamatosan elérhetőek az oktatási portálon. Az élőben közvetített stream előadásokra időpontot kell egyezetni velünk.

Miért?

Különösen ajánljuk osztályfőnöki órákra, projektnapokra, történelemóra kiegészítéseként, technika-háztartástan, természetismeret, testnevelés óra színesítéseként.

Hogyan?

Oktatási portálunkon keresztül, regisztrációt követően érhetőek el a digitális tananyagok, amelyeket  önálló otthoni tanulásra, illetve tanórai keretek között, közös feldolgozásra is ajánljuk.

Ismerkedjen meg a programmal!

A Fáy Digitális Oktatási Program ad otthont az egész évben elérhető, ingyenes, pénzügyi tudatossággal foglalkozó digitális tartalmainknak. Ön és diákjai is ezen a portálon keresztül érik el egy egyszerű regisztráció után tananyagainkat, előadásainkat. A tananyagok ingyenesen elérhetőek és a jövőben sem kell fizetni értük.  A mindennapi életben hasznosítható pénzügyi-gazdasági szemléletformálást segítő kurzusaink 4 módon érhetőek el.

E-learning kurzus

Az e-learning tartalmak prezentációkkal, játékos tudásfelmérő tesztekkel, videós és interaktív modulokkal színesített tananyagok. Lehetővé teszik az egyéni ütemben való haladást és az eredmények lekérdezését.

Részletek

E-learning tananyagaink célja, hogy a videós tartalmakon túl játékosabb, interaktívabb módon valósuljon meg az ismeretek és készségek fejlesztése. A tanulók saját tempójuk szerint haladva is elvégezhetik a cc. 45 perces kurzusokat, de egyszerre, egyidőben feldolgozva képezhetik az órai munka részét is. Az e-learning kurzusok tartalmáról bővebben a Tananyagok menüpont alatt olvashat.

Az ifjúsági e-learning tananyagok elvégzéséről tanúsítványt vagy igazolást nem állítunk ki.

Stream előadás

A streamingek során trénereink élőben közvetítik cc. 45 percben a választott tananyag tartalmát, amelyet a tanulók saját eszközeikről (online oktatás esetén) és osztálytermi kivetítéssel is követhetnek.

Részletek

Az élő előadás lehetőséget ad arra, hogy a legfrissebb aktualitásokra reagálva, személyes hangvételű, online tanórába kapcsoljuk be a diákokat. A stream előadásaink során a trénerek a ZOOM- felületen olyan feltételeket tudnak teremteni, amelyben a tanulók tevékenyen részt vesznek a tudásátadásban, kérdeznek az előadótól, párbeszédet folytatnak, és játékos feladatokat oldanak meg közösen a stream ideje alatt. A streameket órarendi időpontokhoz igazodva, rugalmasan szervezzük, és a ZOOM program felületén keresztül valósulnak meg. A stream előadások tartalmáról bővebben a “Stream előadás kínálat” menüpont alatt olvashat.

A stream előadásokon való részvételről tanúsítványt vagy igazolást nem állítunk ki.

Platypus applikáció

Platypus – A Finlit Story egy ingyenesen letölthető mobilapplikációs játék, amelyben a felhasználók különböző pályákon haladva bővíthetik a pénzügyi, gazdasági, és gazdálkodási ismereteiket.

Részletek

Galaktikus hajsza a pénz nyomában! A játékosok csatlakozhatnak a Treasury űrhajó legénységéhez ebben a runner típusú játékban, így megmenthetik az univerzumot a pénzügyi pusztulástól. Az utazás során elért galaxisok egy-egy gazdasági témakört jelenítenek meg. Az élményszerű tanuláson túl, a diákok a játékban gyűjtött pontokkal egyénileg és csoportosan is licitálhatnak ajándékokra, illetve adományozási lehetőségekre a mobilapplikációhoz kapcsolódó weboldalon. A játék offline módban, mobiltelefonról és tabletről is elérhető, valamint egy jelszóval elérhető, rejtett galaxis lehetővé teszi a tanórák keretein belüli, osztályszintű használatot is.
www.platypus.hu