DIGITÁLIS TÉMAHÉT

2024. 04. 08 – 12.

FEJLESSZE A DIÁKOK DIGITÁLIS KOMPETENCIÁIT INGYENES TANANYAGAINKKAL!

A TÉMAHÉTRŐL

Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét, amely a digitális pedagógia legnagyobb hazai eseménye. Kiemelt célja a tanulók digitális kompetenciáinak fejlesztése és a pedagógusok szakmai támogatása.  Ezen felül digitális írástudással és digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat és támogatási formákat közvetít a diákok, a szülők és pedagógusok felé egyaránt.

 

DIGITÁLIS TÉMAHÉT AZ OTP FÁY ALAPÍTVÁNYNÁL

Alapítványunk idén is partnerként csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen tananyagaink nagy mértékben segítik a Témahét célkitűzéseinek megvalósulását.

Az ingyenes, általános és középiskolás korosztályoknak szóló, évfolyamspecifikus, 40-45 perces, interaktív e-learning képzéseink és stream előadásaink számos témakörben elérhetőek. A Digitális Témahétre válasszon online tananyagaink széles kínálatából!

Emellett szeretettel várjuk a diákokat budapesti és nyíregyházi Oktatási és Innovációs Központjainkban, ahol élményalapú jelenléti tréningjeinken bővíthetik pénzügyi ismereteiket digitális eszközök használatával. Ennek keretében az alábbi képzéseinket ajánljuk figyelmébe: 

Általános iskola alsó tagozat

1 – 4. évfolyam:
Ninja élménytréning

Digitális eszközök használatára épített élménytréning, amelynek tematikája egy pénzügyi ninja pálya történetére lett felfűzve.

Pénzügyi edukációs mese-játék - Holló Jankó

A  „Holló Jankó” című népmesén alapuló pénzügyi edukációs előadás során a diákok olyan alapvető pénzügyi fogalmakkal ismerkedhetnek meg, mint a bevétel, a kiadás, illetve ezekből kiindulva a megtakarítás fogalmára is rálátást nyernek. Az előadást követően, a program második részében számos interaktív elem és játékos gyakorlat segíti a mese során megismert pénzügyi tudásanyag mélyítését.

Általános iskola felső tagozat

5 – 8. évfolyam:
Robotika élménytréning

Robotika tréning keretein belül a digitális készségek fejlesztésével és a robotika eszközeinek ismeretével egészül ki a pénzügyi szemléletformálás.

Pénzügyi edukációs mese-játék - A szegény ember és a kutya

“A szegény ember és a kutya” című magyar népmesén alapuló pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témájú edukációs előadás során számos, alapvető pénzügyi fogalommal ismerkedhetnek meg a diákok: a központi témaként megjelenő hitel fogalmából kiindulva, többek között  a kockázat, a szerződés, a futamidő vagy akár a kamat fogalmával, működésével is. A meseelőadást követően, a program második részében olyan kvízekkel, játékos gyakorlatokkal találkozhatnak, amelyek visszautalnak a mesében elhangzottakra és mindeközben saját élményeiken keresztül mélyítésre kerül a megismert pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tudásanyag.

Középiskola

9 – 12. évfolyam:
Pénzügyi edukációs mese-játék - Az igazát kereső huszár

„Az igazát kereső huszár” című népmesén alapuló pénzügyi edukációs előadás célja, hogy a diákok megismerkedjenek fontos, alapvető pénzügyi fogalmakkal, kifejezésekkel, ezzel előtérbe helyezve a pénzügyi tudatosság jelentőségét. Az előadás folyamán többek között tisztázásra kerül a megtakarítás, a háztartási napló fogalma, valamint arra is rálátást nyernek a diákok, hogy miért is fontos a pénzügyi tervezés, illetve a tudatos pénzgazdálkodás. Az előadás során megismert pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tudásanyag mélyítést pedig a játékos gyakorlatok, kvízek teszik lehetővé a szórakoztatva tanulás jegyében.

A képzéseinken való részvételhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot oktatásszervezőinkkel

az oktatas@otpfay.hu e-mail címen vagy töltse ki az alábbi jelentkezési lapot!

jelentkezés